Je budget onder controle: het online huishoudboekje

Crisis hier, besparingen daar, nog wat meer belastingen, een mens zou van minder stress krijgen! Zoals het spreekwoord echter zegt, alleen kalmte kan u redden, of in een modernere versie keep calm and keep saving. Jawel, het huishoudboekje is helemaal terug van weggeweest, en nog wel in digitale vorm. Tijd om te besparen!

Het huishoudboekje vindt zijn oorsprong in de eerste helft van de 20e eeuw. Het principe is simpel: je houdt alle uitgaven en inkomsten nauwgezet bij. Enerzijds om te kijken of ze wat in balans zijn, anderzijds om te beslissen op welke uitgaven je kunt besparen. Dus je kunt wel denken, in tijden van economische crisis duikt het boekje spontaan weer op.

Niet alleen in hippe gedrukte vorm, maar ook digitaal. Tik het maar eens in bij onze goede vriend Google, je krijgt meteen een rist aan online huishoudboekjes. Van gratis invulformulieren tot software waar je voor betaalt, aan jou de keuze hoe uitgebreid je het wilt.

Het vraagt natuurlijk wel wat doorzettingsvermogen. Je moet het minimum een jaar volhouden om te zien of je jaarinkomsten en –uitgaven in balans zijn. De ene maand is de andere niet, dus 12 maanden zullen een duidelijker beeld brengen.

Volgende stap is dan het besparen zelf. Het begint al bij de goedkopere winkels uit te zoeken, Hema bijvoorbeeld, waar je heel wat huisraad aan stuntprijzen vindt. Voor nog meer budget- en bespaartips stem je af op Goedkoop.be!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>